Meer informatie
Custom made
Jou wens in onze opdracht.
15 jaar garantie
We gebruiken de hoogste kwaliteit materialen.
Eigen productie
100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.
Wereldwijde levering

Houten vloer laten bewerken

Dutzfloors biedt een breed assortiment houten vloeren die je kunt laten bewerken. Er zijn grofweg 4 typeringen voor bewerkte houten vloeren. Je kunt de plank en het hout laten verouderen, waarbij je het effect creëert van een oude doorleefde vloer, terwijl je qua kwaliteit een nieuwe vloer in de woning gelegd krijgt. Ook kun je er voor kiezen om de vloer te roken. Dat doen we door de houten vloer in een gesloten ruimte te plaatsen en bloot te stellen aan dampen van ammonia. Door een reactie tussen het altijd aanwezig looizuur in de plank en de ammonia, ontstaat een kleureffect. Daardoor krijgt iedere plank een uniek karakter.

Kasteelvloeren en rustieke houten vloeren

De andere twee manieren waarop je een vloer kunt laten bewerken of naar je hand kunt zetten, is door te kiezen voor verouderde vloeren (zoals kasteelvloeren) en rustieke houten vloeren. Kasteelvloeren zijn vloeren die zo zijn bewerkt dat het lijkt alsof ze uit een kasteel komen. Ze zijn donker, veroudert en ruig. Rustieke houten vloeren kennen vaak wat meer noesten dan zogenaamde prime en natuurvloeren. De aanwezigheid van noesten zorgt voor een levendig effect in de ruimte. Wil je weten of dit type vloer bij jou in de woning zou staan en of het een mooi effect oplevert? Kom dan eens langs in onze showroom.

Referenties

Referentie Fam. Looijveld uit Bussum

referenties dutzfloors

De vloer is gelegd in september 2014. Deze vloer ligt er super in. Wij zijn tevreden met onze mooie visgraat duoplank. De visgraat duoplank is vakkundig gelegd door de parketteer…

Bekijk onze referenties >>